انواع حمل و نقل زمینی
انواع حمل و نقل زمینی چه مواردی هستند؟ تیم تولید محتوای بارکس در این مقاله توضیح می دهد که حمل و نقل زمینی چیست، تاریخچه، انواع و ویژگی های آن چیست. همچنین مزایا و معایب سایر حمل و نقل ها را بررسی میکند
حمل و نقل زمینی شامل طیف گسترده ای از وسایل نقلیه جمعی و فردی است.
انواع حمل و نقل زمینی چه مواردی هستند؟
حمل و نقل زمینی مجموعه وسایل حمل و نقلی است که توسط وسایل نقلیه زمینی کار می کنند، یعنی وسایل نقلیه ای که روی سطح جامد زمین حرکت می کنند. اکثر آنها شامل وسایل نقلیه ای هستند که دارای چرخ هستند، یا روی ریل حرکت می کنند یا آزادانه روی سطح.
وسایل نقلیه برای حمل و نقل زمینی می توانند از نظر سیستم حرکتی، ظرفیت حمل و نقل یا ماهیت محموله خود بسیار متنوع باشند. به طور کلی می توانیم انواع حمل و نقل زمینی را به صورت زیر طبقه بندی کنیم:
وسایل نقلیه موتوری. یعنی آنهایی که دارای موتور، عموماً احتراق داخلی، مبتنی بر سوختهای فسیلی (بنزین، گاز طبیعی و غیره) هستند. آنها می توانند باری (کامیون، کامیونت و غیره) یا مسافری (ماشین، اتوبوس، موتور سیکلت و غیره) باشند.
وسایل نقلیه روی ریل موتوردار یا برقی، قادر به حرکت در خارج از مسیر ردیابی شده توسط ریل نیست. آنها معمولاً از نوع حجیم هستند و می توانند بار و مسافر را به طور همزمان حمل کنند، مانند قطار، تراموا یا مترو.
وسایل نقلیه کشش خون یعنی رانده شده توسط حیوانات یا تلاش انسان مانند دوچرخه، گاری و غیره.
همچنین ببینید:
حمل و نقل آبی
حمل و نقل ریلی
حمل و نقل چند وجهی
تاریخچه و تکامل حمل و نقل زمینی
تاریخچه انواع حمل و نقل زمینی منشأ نامشخصی دارد، اما از نیاز به جابجایی افراد یا کالاها به صورت انبوه، در فواصل دورتر و/یا با سرعتی بالاتر از آنچه پیاده انجام می شود، ناشی می شود.
از این نظر، اولین نسخه های این حمل و نقل مربوط به حیوانات بود: شتر، اسب، الاغ، گاو، لاما… هر حیوانی که به اندازه کافی قوی باشد که بتواند انسان را بر پشت خود حمل کند یا گاری را بکشد ایده آل بود. . بدیهی است که برای این امر اختراع چرخ یک پیشینه کلیدی بود.
امپراتوری ها و تمدن های بزرگ دوران باستان همیشه به دنبال وسایل ارتباطی خوب مانند شبکه های گسترده جاده ای بودند. به عنوان مثال، آنها برای کنترل داخلی امپراتوری روم ضروری بودند.
امروزه نیز این ارتباطات برای توسعه ملل معاصر ضروری است، زیرا با راههای قابل عبور و راهآهن میتوان کالاها، ابزارها، مواد و افراد را به مکانهای مورد نیاز گردش داد، چیزی که در بقای تجارت کلیدی است.
این پانوراما با انقلاب صنعتی قرنهای 18 و 19 بهویژه با اختراع ماشین بخار به شدت تغییر کرد. راه آهن به عنوان نماد پیشرفت تحمیل شد، زیرا امکان حرکت سریع و عظیم در فواصل بسیار زیاد را فراهم می کرد. بنابراین، راه آهن کشورهای بزرگی مانند ایالات متحده، آرژانتین، مکزیک یا روسیه را متحد کرد.
در پایان قرن نوزدهم، مکانیسم های حمل و نقل جدیدی به لطف کشف نفت و مشتقات تصفیه شده آن مانند بنزین پدیدار شد. بنابراین، برای مثال، موتور احتراق داخلی اختراع شد. در نتیجه، نسل جدیدی از وسایل نقلیه در طول قرن بیستم برای استفاده شخصی، عظیم و حتی جنگی متولد شدند.
قبلاً در قرن بیست و یکم، فناوریهای جدید و انقلاب دیجیتال در پایان قرن، امکان ظهور اشکال پیشرفتهتر انواع حملونقل زمینی، مانند مترو و قطارهای پرسرعت را فراهم کرد.
ویژگی های انواع حمل و نقل زمینی
انواع حمل و نقل زمینی همانطور که از نامش پیداست، پیش فرض حرکت در زمین است. از این نظر، همیشه به شرایط جغرافیایی و هواشناسی جایی که در یک نقطه خاص از سطح قاره هستید، بستگی دارد.
اغلب به جادههای آسفالتشده و مطبوع، معروف به بزرگراهها، و همچنین تونلها و پلهایی نیاز دارد که امکان عبور از درهها، فرورفتگیها، کوهها و غیره را فراهم میکنند. به طور کلی، این زیرساخت جادههای یک کشور یا یک منطقه را تشکیل میدهد.
حمل و نقل زمینی یکی از روش های ارجح حمل و نقل کالا و مسافر در سرتاسر جهان است که با گنجاندن آن در شهرها امکان وجود حمل و نقل شهری مانند اتوبوس، اتومبیل، موتورسیکلت و در برخی موارد تراموا، قطار یا مترو که از یک واحد به سمت شهروندان حرکت می کنند، می باشد. روزانه به دیگری در شهر اشاره کنید.
انواع حمل و نقل زمینی
انواع حمل و نقل زمینی عبارت اند از :
حمل و نقل ریلی در نقاط مختلف جهان اشکال مختلفی دارد.
به طور کلی، دو نوع حمل و نقل زمینی وجود دارد:
حمل و نقل جاده ای. یعنی خودرویی که از وسایل نقلیه چرخدار استفاده می کند که قادر به پرسه زدن آزادانه روی سطح زمین هستند، البته ترجیحاً در جاده ها یا بزرگراه های آسفالت شده، مانند اتوبوس، اتومبیل یا حتی دوچرخه، گاری و موتور سیکلت.
حمل و نقل ریلی. یعنی آن دسته از وسایل نقلیه قادر به تردد جز در مسیرهای از پیش تعیین شده مانند قطار، تراموا یا مترو نیستند و اغلب در ایستگاه ها یا توقفگاه های ثابت در طول مسیر توقف می کنند.
مزایای حمل و نقل زمینی
مزایای انواع حمل و نقل زمینی
حمل و نقل زمینی شاید در فواصل کوتاه سودمندترین باشد که عموماً اقتصادی، عملی و سرعت را با هم ترکیب می کند. این تطبیق پذیری همچنین به شما امکان می دهد نیازهای حمل و نقل مسافری جمعی یا فردی را برآورده کنید، به عنوان مثال، اتوبوس یا ماشین.
از سوی دیگر، می توان از آن برای حمل و نقل انواع بار (مثلاً در کانتینرهای کامیون، ریلی یا نورد) از جمله ماشین آلات سنگین، مواد خام یا محصولات حساس یا خطرناک استفاده کرد
معایب حمل و نقل زمینی
معایب انواع حمل و نقل زمینی
حمل و نقل زمینی از آنجایی که حرکت آن در سطح قاره ها صورت می گیرد همواره با حوادث جغرافیایی و توپوگرافی مانند عبور از رودخانه ها، صخره ها یا عبور از کوه ها مواجه است. به همین دلیل، از یک سو نیاز به سرمایه گذاری در زیرساخت ها و از سوی دیگر، مجموعه ای از خطرات اجتناب ناپذیر را به همراه دارد.
از سوی دیگر، رانندگی اکثر این وسایل حمل و نقل زمینی بر عهده یک راننده است که مسئولیت و تخصص او به سلامت بار یا مسافران بستگی دارد، بر خلاف سایر اشکال حمل و نقل که در آن یک تیم مدیریت کامل وجود دارد. وسیله نقلیه
کلام آخر
مجموعه بارکس فعال در حوزه حمل نقل و انواع حمل و نقل زمینی، هوایی و… سعی کرد در این مقاله در مورد انواع حمل و نقل زمینی و مزایا و معایب آن نکات مهمی را برای شما عزیزان منتشر کند شما همراهان گرانمی میتوانید از طریق راه های ارتباطی موجود در سایت با کارشناسان ما در مجموعه بارکس در ارتباط باشید و سوالات خود را مطرح بفرمایید